finn szauna KARIBU PELLE (40175) natur LG3770

finn szauna KARIBU PELLE (40175) natur LG3770
finn szauna KARIBU PELLE (40175) natur LG3770
1 705 170 Ft
Kültéri sarok finn szauna, fal 38 mm, külső méretek sz 231 x mé 231 x ma 227 cm, 3 személyre tervezték.
Részletek

Német minőség a prémium német Karibu Holztechnik GmbH gyártótól.

Kültéri finn szauna modell kertjébe. A szauna 3 fő fekvésére alkalmas. Gyártója, a németországi brémai KARIBU HOLZTECHNIK cég termékeivel sikeresen építhetett a skandináv szaunák több évszázados hagyományára, és egyúttal a mai modern technológiákat is beépíthette abba. Bontott állapotban készletben szállítjuk, ahol a falak egyedi faprofilokból állnak, amelyeket csak össze kell rakni és összecsavarozni, a tető egyetlen deszkából. Ez garantálja az egyszerű telepítést, amelyet minden otthoni ezermester el tud végezni. A szauna falai speciálisan simított deszkákból készülnek, dupla csappal és horonnyal, ami rendkívüli ízületi szilárdságot garantál. A szauna belsejéből a hő eltávozásának megakadályozására egy második, 42 ​​mm vastag ásványgyapot szigetelésű vázszerkezetű födém kerül beépítésre.

Szauna kályha:
A kályha nem része a szauna szállításának. Ez egy kültéri szauna, ezért javasoljuk egy nagy teljesítményű, 9 kW-os kályha beszerzését. Viszont szükségem van 400 V-os, 16 A-es biztosítékra, 5 x 2,5 mm-es kábelre, a vezetékezést szakember javasolja. Nagy előnye a szauna gyors felfűtése. Közvetlenül a kályhára integrált vezérlővel vagy külső digitális vezérlővel (szaunán kívüli felszereléshez) szállítjuk. Minden kályhamodell belső részei korrózióálló anyagokból készülnek, és 18 kg szaunakővel szállítjuk.


Rövid leírás: • profilvastagság 38 mm

 • külső méretek: sz 231 x mé 231 cm

 • belső méretek: sz 219 x mé 219 x ma 190 cm

 • tető méretei sz 234 x mé 248 cm

 • sarok bejárat

 • fal magassága: 210 cm

 • magasság a gerincig: 227 cm

 • padló: tömör deszka, 96 mm széles, 19 mm vastag, nyomással impregnált alátámasztó padlóváz

 • ajtó: hőszigetelt fa ajtó átlátszó hőszigetelő üveggel, zár 3 kulccsal, (átjáró: 83 x 176,5 cm)

 • tető: lapostető, hőszigetelés ásványgyapottal 42 mm

 • tetőfelület: 5,80 m2

 • tető lejtése 3°

 • 3x napozóágy

  • 1. nyugágy szélessége 55 cm (max. 250 kg)

  • 2. nyugágy szélessége 55 cm (max. 250 kg)

  • 3. nyugágy szélessége 50 cm (max. 250 kg) • fa védőkeret a szaunakályhához

 • szín: természetes fa


A szauna alapjai:
Kérjük, hogy a szaunaház alapozásánál KÜLÖNBÖZŐ FIGYELMEZTETÉSsel járjon el. Az alapot úgy építse meg, hogy az alapozás felső széle körülbelül 5 cm-re nyúljon ki a környező tereptől. Az alapot pontosan ki kell egyenlíteni és vízteleníteni kell, hogy az alapgerendák laposan feküdjenek. A talajjal való közvetlen érintkezés és a talajnedvesség gerendákba való bejutásának megakadályozása érdekében a ház tartórácsát takarja le bitumenkarton csíkokkal (nem része a szállításnak). Az alapozás tartóssága érdekében a következő legfontosabb előfeltételeket kell betartani - az alap, a négyszögletesség és a pontos sík. Minőségi alapozással a ház évekig tovább fog tartani. Kérjen tanácsot, vagy készíttesse el szakértő építővel az alapot.


Tető:
A tető 16 mm-es fa deszkából készült. A tetőfedés nem része a szállításnak, az építés után azonnal fel kell szerelni saját választása szerint. Ferdetetős házakhoz öntapadós bitumenes kartont, lapostetőhöz öntapadós alumínium-bitumenes tetőfóliát ajánlunk. A bitumenes zsindely 15o-nál nagyobb lejtésű tetőkre is alkalmas. A szükséges tekercsszám 1 x 5 méteres öntapadó ALU-bitumen burkolat ehhez a házmodellhez = 2 tekercs.


Padló:
A padló 19 mm vastag és 96 mm széles hornyos lucfenyő deszkákból áll. Ezután a padló tartókeretét nyomással impregnált profilok képezik.


A ház felületkezelése:


Ezt a KARIBU szaunaházat természetes fából szállítjuk: • Természetes fa - összeszerelés előtt minden építőelemet csak kívülről kell kezelni mélyen ható alapozóval, valamint kékedés és penészedés elleni védőbevonattal. A végső bevonathoz használjon jó fizikai tulajdonságokkal rendelkező időjárásálló pácot, amely megvédi a fát a nedvességtől és a napfénytől. Ugyanakkor a máznak vízlepergetőnek, fényállónak és nedvességállónak kell lennie. Ügyeljen arra, hogy a pácban elegendő színpigment legyen, különben a fa elszürkülhet. Ne használjon semmilyen lakkot! Kérjen részletes tanácsot egy speciális festékkereskedőtől a természetes puhafa védelmével kapcsolatban, és kövesse a festékgyártó munkarendjét. Teljes száradás és szellőzés után vigye fel a következő bevonatot. A fa alapos védelmével alapvetően befolyásolja a szaunaház élettartamát. Rendszeresen meg kell ismételni a ház külső felületvédelmét és ezzel a házat jó állapotban tartani. FONTOS - nem a saját szaunahelyiségünket kezeljük vagy festjük belülről, hanem a szaunát kívülről. Adott esetben belülről is kezelje a szaunaház termét (egyes modellek).


Szauna fűtés:
A szaunában a hőmérséklet 80-90°C között ingadozzon. Figyelembe kell venni, hogy a mennyezet közelében felgyülemlik a meleg levegő, így a hőmérséklet a különböző magasságokban jelentősen eltérhet. A padló hőmérséklete 20-25°C, asztali magasságban 65-75°C, a mennyezet alatt kb. 10 cm-rel pedig elérje a 90°C-ot. A falaktól legalább 10 cm-re mérje meg a hőmérsékletet. Ha a kültéri szaunát télen is kívánja használni, vegye figyelembe, hogy a sebesség, és különösen az elért hőmérséklet szintje és eloszlása ​​nagyban befolyásolhatja a kültéri viszonyokat. Fagypont alatti alacsony hőmérsékleten és erős téli hideg szélben a szauna lényegesen hosszabb ideig melegszik fel, vagy akár alacsonyabb hőmérsékletet is elérhet. Téli szaunahasználat esetén javasoljuk a szauna padlójának szigetelését a szauna építési területétől (edzett polisztirol, ásványgyapot, PUR lapok stb. felhasználásával). Az alulhűtött alapozás jelentősen lehűtheti a szauna padlóját, és jelentősen megnövelheti a helyiség felfűtéséhez szükséges időt. Alternatív megoldásként szerelje fel a szaunát egy extra kályhával.


Tárolás összeszerelés előtt:
Figyelem, az anyagot tartalmazó csomag nem vízálló. A fólia csak a fát védi a szennyeződéstől. Ezért a végső összeszerelésig az épületgarnitúrát száraz helyen, nem közvetlenül a talajon, az időjárási hatásoktól (nedvesség, nap, stb.) védve tároljuk. Ne tárolja fűtött helyen!


Szaunaház építésének engedélyezése:
Egy szilárd alappal rendelkező faházhoz bizonyos engedélyek szükségesek a helyi hatóságoktól. Ezért, mielőtt házat vásárolna, az építési irodában ellenőrizze az aktuális helyzetet az övezeti döntéssel (az épület helyére vonatkozó határozattal). Javasoljuk, hogy minden helyi hatóságnál tájékozódjon az arra a területre vonatkozó előírásokról, ahol házat szeretne építeni, mert a ház építését különböző okok miatt korlátozhatják a hatóságok az Ön kertjének helyén. Ha van bérelt kertje (földje), akkor annak tulajdonosával is meg kell állapodnia.


Értesítés: • a terméket szétszerelt állapotban szállítjuk

 • a képen látható termék további kiegészítőket vagy elemeket tartalmazhat, amelyeket az alapcsomag nem tartalmaz

 • ez a termék csak nem kereskedelmi célú otthoni használatra készült


Csomagolási méretek: • 239 x 119 x 87 cm / 510 kg

Adatok
Cikkszám
LG3770
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!